surdeg och fröscones

Jag måste bara dela. I går gjorde jag mitt "bästa" surdeg till frukost. Med vanligt vetemjöl, pumpakärnor och solroskärnor. Så gott. Så fräscht och ändå nyttigt. Frukostbröd utan tillsatser och varje gång känner jag att jag tjänar massa pengar på att baka själv. Det går bra att få upp en deg för hand utan så mycket ansträngning. Tyvärr gjorde jag slut med min kultur och får skaffa mig en ny till nästa gång.
I morse var det underbara brödet slut. Tur att man kan sconesreceptet i huvudet. Ingen mjölk! Bytte ut mot vatten. Då testade jag även att ta bort smör och byta ut till rapsolja istället. Rapsoljan som har en annan fettstruktur kändes i detta sammanhang som ett nyttigare alternativ. Eftersom jag hade lyckats så bra med att pimpa brödet igår - solroskärnor och pumpakärnor - testade jag denna variant i scones också. Det kan du också testa. Det blev en fröbulle. Lite mer fibrer och andra nyttigheter, men framför allt gott.
Allmänt, Recept | | Kommentera |
Upp