Surdegen ingen surdeg
Det blev såå gott! Det var såå enkelt! Det tog lite tid men det var det värt. Först tog det 4 dagar att göra kulturen.
Deg
1 msk flingsalt
6 dl vatten
1.25 dl kultur
1 kg mjöl
blandas till deg. Låt jäsa över natten
Baka ut till 2 limpor. Låt jäsa 1 timme
pensla med vatten, snitta brödet
250 grader ca 15 min långt ned i ugnen. Tips -Varmluft eller ett glas med vatten.
200 grader ca 15 min. ( släpp ut lite ånga plus vattenglas)
TADA!!!!! färdigt Njuuuuuuuut
Deg
1 msk flingsalt
6 dl vatten
1.25 dl kultur
1 kg mjöl
blandas till deg. Låt jäsa över natten
Baka ut till 2 limpor. Låt jäsa 1 timme
pensla med vatten, snitta brödet
250 grader ca 15 min långt ned i ugnen. Tips -Varmluft eller ett glas med vatten.
200 grader ca 15 min. ( släpp ut lite ånga plus vattenglas)
TADA!!!!! färdigt Njuuuuuuuut