mera mat
Jag förvällde grönkål i lättsaltat vatten några minuter och lade sedan i spenaten. Lät detta rinna av sig. Då hällde jag i nytt vatten vatten och lite salt. 1/2 stor gul lök. Broccoli, 2 buketter. Ett par tärnade potatisar och en tärnad palsternacka. Koka ca 5 minuter, I med spenat och grönkålen. 2 vitlöksklyftor. Låt koka mjukt några minuter. Fram med foodprocessorn och finhacka. Koka på nytt upp med vatten ev, buljong, samt örtkryddor, peppar. Vad du tycker om för kryddor. Jag toppade med lite lättmjölk. För krämigare smak - grädde.
Till efterrätt serverades Bountyglass;
jordnötter 1/2 - 1 dl finfördelade. Ev lätt sköljda om de är salta.
mixa ordentligt nästan till smör. Tillsätt-
1 frusen banan
1 krm vaniljpulver
kakaonibs - 1 - 2 msk
mixa allt samman till det går i hop sig till glass
Sen bjöd jag även på choklad mousse och en bar - se tidigare recept.
Supernöjd.