mera soppa
Varmt, gott, billigt, nyttigt och enkelt.
Dags igen för vitkålssoppa. Denna gång fick vitkålen sällskap av parika, lök, vitlök, potatis. Allt grovhackades utom vitlöken som blev lite finare bitar.Jag fräste det lite i rapsolja för att få fram smaken tydligare. Jag använder gärna raapsolja eftersom det är svenskt, har bra fettegenskaper och inte är dominerande i smaken. På med vatten och koka mjukt. I med kryddor. Jag hade färsk koriander hemma, samt massa torkade örtkryddor, lite gurkmeja som är nyttigt och ger färg, peppar, paprika och några flingor havssalt. Jag använde mig även av lite äkta soja för att få upp sältan och ge smak. Jag försöker att undvika buljong, då jag tycker att det är mycket onödiga kemikalier i detta vanligtvis. Sen är det alltid roligare att exprimentera med kryddor. Jag toppade soppan med lite gräddfil, för att neutralisera smaken.
Som sagt; Varmt, gott, billigt, nyttigt och enkelt.