God middag

Idag blev det linsfärsbiffar, vitkålsmos och ärtpuré. Det hade nog smakat med lite hackad inlagd rödbeta till. Eftersom jag tog min rödbetsdrink till dessert prövade jag med sweetchilisås och aijvar relish, Ärtpurén var god, skulle tinat upp ärtorna lite mer innan bara. Jag blandade 125 gr frystar ärtor, ett halvt paket frusen persilja, ite vitlök, salt, peppar, citronsaft, 1/4 dl solroskärnor, 1 msk rapsolja.
Vitkålspurén bestod av kokt viktål ca 100gr pp. Mixad med lite smör, gott om örtkryddor.
Linsfärsbiffarna; 1d kokta gröna linser. Ca 2 msk finriven kålrot och nästanlika mycket palsternacka fräses i lite olja tisammans med finhackad lök och vitlök. Blandas tillsammans med kokta inser, ett ägg, 1.5 msk potatismjöl, paprika, spiskummin, sat vardera 1 tsk.Låt gärna färsen gotta till sig lite innan du steker. Jag stekte i rapsolja och fick ut ca 6- 8 små biffar.